West Norwood

The renovation, extension and rationalisation of a large detached house in West Norwood. The building had previously been poorly converted into three compromised flats. Our development provided four larger better organised units.


West Dulwich

The site we acquired at Hamilton Road on the borders of West Dulwich and West Norwood had blighted the area for more than ten years. The original building had been demolished and replaced with a half-built illegal steel-framed block of flats. Planning enforcement action was at an advanced stage and the site was overgrown. Our proposal replaced the illegal structure with a pair of generous family houses that would complete the terrace and repair the street scene.

The surrounding houses are a variety of Victorian, Edwardian and late 20th Century housing types – set on various building lines and developed in small clusters on small parcels of land. We designed a new pair of ‘period’ houses which, while influenced by some of the nearby Victorian designs and borrowing some details, are conceived as a stand-alone pair.

We used reclaimed Victorian bricks, custom built timber sash windows, real slate roofs, lead dormers and very careful detailing to help the buildings to settle comfortably into their surroundings.


Chalet Kilima

The modernisation, extension and integration of two separate apartments to form a single 5 bedroom ski chalet in the French Alps.


Waverley Mews

Used to store their wheely-bins by the local pub, this neglected corner of Whitstable’s charming old town was purchased from Canterbury City Council with planning permission for a pair of small poorly planned houses.

We achieved a new permission for two sensitively designed 3 storey houses – carefully detailed and employing traditional materials to compliment the local vernacular.


West Kensington

Behind Queen’s Club in West Kensington we acquired a twelve feet high 2500ft2 commercial basement that had last been used as a cannabis farm.

Planning permission was granted by Hammersmith and Fulham Council for change of use, conversion and extension to provide four residential units.


The Haven

Three new beachfront homes were created on a complex site after the part-demolition of a sprawling and derelict property with direct beach frontage in Whitstable.

Port House and Starboard House are bold contemporary buildings with full-width sea-facing balconies to all floors. Set in beautifully landscaped sloping gardens on a private road, the houses employ high performance and energy efficient materials and technologies.

Haven Cottage is a re-imagining of the form an original cottage on the site may have taken before gradual creeping extensions took hold during the 20th Century. We supported the existing roof – retaining its characterful structure – and constructed a warm and modern house beneath.


Clapham Common

The extension and modernisation of a large flat overlooking Clapham Common.

The flat had no outside space so we installed large frameless roof lights over the hallway and a glass floored walkway across which the new loft rooms are accessed. The result is an atrium-like double height space at the centre of the plan.